wtorek, 1 października 2013

Kotleciki serowe

Produkty

    - 400 gram mięsa mielonego najlepiej wieprzowego
    - 3 łyżki przyprawy do zup w płynie (maggi)
    - jajko
    - mała cebula
    - pieprz, sól do smaku
    - 3łyżki bułki tartej
    - 125 g mozzarelli w kulce
    - przyprawa do mięsa mielonego lub samodzielne przyprawienie
    - żółty ser - wg uznania

Przygotowanie


Mięso mielone szykujemy tak jak na mielone czyli jajko surowe wbijamy do mięsa, cebulę kroimy w kostkę lub trzemy na tarce i również do mięsa. Dodajemy magii i bułkę tartą. Mięso wyrabiamy czyli po prostu mieszamy składniki. Mozzarellę dzielimy na cztery porcje, podobnie mięso. Ser zawijamy w mięso posypujemy przyprawą do mięsa mielonego lub swoim własnym bukietem przypraw. Tak przygotowane kotlety gotujemy 30 minut w garnku do gotowania na parze lub w piekarniku. Gdy mięso już jest gotowe posypujemy startym żółtym serem i podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz