Produkty
-
400 gram mięsa mielonego najlepiej wieprzowego
-
3 łyżki przyprawy do zup w płynie (maggi)
-
jajko
-
mała cebula
-
pieprz, sól do smaku
-
3łyżki bułki tartej
-
125 g mozzarelli w kulce
-
przyprawa do mięsa mielonego lub samodzielne przyprawienie
-
żółty ser - wg uznania
Przygotowanie
Mięso
mielone szykujemy tak jak na mielone czyli jajko surowe wbijamy do
mięsa, cebulę kroimy w kostkę lub trzemy na tarce i również do
mięsa. Dodajemy magii i bułkę tartą. Mięso wyrabiamy czyli po
prostu mieszamy składniki. Mozzarellę dzielimy na cztery porcje,
podobnie mięso. Ser zawijamy w mięso posypujemy przyprawą do mięsa
mielonego lub swoim własnym bukietem przypraw. Tak przygotowane
kotlety gotujemy 30 minut w garnku do gotowania na parze lub w
piekarniku. Gdy mięso już jest gotowe posypujemy startym żółtym
serem i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz